lauantai 1. lokakuuta 2011

Puutarha

Istuin äsken puutarhassa tovereiden kera. Oli belgialaista olutta, musta taivas, lämmin ilta, tähdet, kynttilöitä, oliiveja, juustoa, suklaata ja punaviiniä.

Eilen portaat ullakolle valmistuivat. Olin jo melkein ehtinyt unohtaa, että meillä on huone siellä, P:n monikäyttöinen ateljee, hengaushuone ja ehkä vähän vierashuonekin.  Toisessa vierashuoneessa, joka myös työhuoneena tunnetaan, nukkuu parhaillaan unkarilainen vieraamme (terveisiä hänelle, jos hän lukee tätä myöhemmin!).Vieraat ja puutarhassa istuminen saavat tämän talon tuntumaan kodilta.

Kamerani on kadonnut jonnekin tämän talon remonttivuorten uumeniin. Ehkä se on siirtynyt keittiöpyyhkeiden mutkassa neljänteen ulottuvuuteen taikka päätynyt kukkakärpästen ruoaksi. Mutta vaikka kamera olisikin, en vielä ottaisi puutarhasta kuvaa teille: nyt puutarha on kulunutta ruohoa, betoniaitoja ja rikkaruohoja. Puutarhan keskellä tököttää rytöläjä, joka koostuu kaikesta siitä, mitä voi irrota remontoitavasta talosta. Läjän keskellä on kunniapaikalla rikkinäinen vessanpönttö. Jos jollekulle tulee vessahätä puutarhaoluita juodessa, on pelastus lähellä.

Kun remontti on ohi, alkavat puutarhatyöt. Minulla on puutarhasta "ennen"-kuva salaisissa tiedostoissani. Julkaisen sen luultavasti vasta "jälkeen"-kuvan seuralaisena, köynnösten ja ruusujen ja nurmen ja yrttien istuttamisen lomassa, niin kuin armeliasta on.

Helle on vallannut kaupungin, vaikka on jo lokakuu.Tytöt pyöräilevät kesämekoissaan. Olkapäät palavat. Kansa vaeltaa meren rannalle. Luokkahuoneissa ollaan laiskoja ja levottomia. Busseissa hikoillaan.

Ajattelin tästä kaikesta: ehkä tällaiseen voisi hyvinkin tottua.


2 kommenttia:

 1. Unkarilainen vieraanne lähettää terveisiä ja kiittää vielä kerran elämyksestä :) Mä luin kirjoituksesi vasta nyt. Halusin seurata blogiasi, mutta Unkariin palaamisen jälkeen asia valitettavasti unohtui. Kivaa lukea, että elämänne sujuu hyvin edelleenkin! :)

  Terv.

  Ádám

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa lukemaan! :)

  Onnittelut muuten Suomen kokeen läpäisemisestä - unohdin vastata viestiisi silloin, koska olin lähdössä Suomeen, mutta hieno juttu joka tapauksessa! Toivottavasti elämä sujuu hyvin siellä paprikoiden maassa. Laitan lähiaikoina viestiä Facebookissa!

  VastaaPoista