sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Missä puiden latvat kohtaavat

Erinomainen tapa viettää sunnuntai on nukkua pitkään, mennä designmessuille, kävellä ruskan väreissä hohtavassa puistossa, vierailla sen jälkeen erään tuoreen vauvahenkilön ynnä äitinsä luona, tulla kotiin, syödä hyvin ja sitten päivittää blogia.

Designmessuilla oli kiehtovia mutta kalliita koriste-esineitä ja huonekaluja, myös Oiva Toikkaa, Eero Saarista, Alvar Aaltoa ja Kaj Franckia. Tarvitsemme kyllä vielä muutamia esineitä ullakolle, mutta ne löytynevät Belgian kirpputoreilta. Aion kuitenkin pistäytyä kohta Gentin designmuseossa alkavassa Kaj Franck -näyttelyssä, kun kerta näin merta edemmäs kalaan on muutenkin lähdetty.

Puistossa tulikin sitten hiippailtua tovin verran. Täällä on ollut harvinaisen lämmin marraskuu, tänäänkin yli kymmenen astetta, ja olen kokenut elämässäni ensimmäistä kertaa "Haluan laittaa jo talvitakin päälle, vaikka ei tarvitse" -ilmiön. Laitoin silti. Lämmintä ja mukavaa oli.

Ihana kävelupuistomme oli Gentin Citadelpark. Päivisin siellä käyskentelee Gentin iloista kansaa tyylikkäissä takeissaan, sorsia, valokuvaajia, koiria ja vaahteranlehtikasoissa leikkiviä lapsia. Yöllä siellä on - kuulemma - aggressiivisia kukkoja, prostituoituja ja hämärähemmoja.

Mutta näin Citadelpark kohteli meitä tänään:
Seuraavaksi Unikkoversumi esittelee ensimmäisen taidelinkkinsä sekä erään punaseinäisen makuuhuoneen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti