maanantai 21. marraskuuta 2011

Taidelinkki, osa 1: Back to the Future

Hyvät toverit, esittelen teille tästä lähtien silloin tällöin Internetin ihmemaailmasta löytyviä suosikkitaideteoksiani ja -projektejani. Ensimmäisenä vuorossa on Buenos Airesista kotoisin olevan Irina Werningin Back to the Future, josta löytyy Werningin nettisivuilla osa 1 ja tänä vuonna ilmestynyt osa 2.

Werningin kuvien ideana on kuvata uudelleen tavallisten ihmisten tavallisten nuoruuskuvien tilanteita vaatteita, kampauksia, asentoja, valaistusta ja taustaa myöten. Vanhojen valokuvien ja arkisatunnaisuuden ystävänä pidän siitä, kuinka myös latteat arkivalot, naarmut, alakulmaan mukaan pujahtaneet ulkopuoliset jalat ja taustan sekavat värit toisintuvat.


Irina Werning: Lea B 1980 & 2011 Paris

Irina Werning: The Zurbanos 1999 & 2011 Buenos Air

Irina Werning: Christoph 1990 & 2011 Berlin Wall

 No, kaikkia menneysyyden taustoja ei pysty (onneksi) säilyttämään ennallaan.

Saman idean pohjalta otettuja amatöörivalokuvia löytyy nettisivulta Young Me Now Me. Valaistus ja tausta eivät ole yleensä niin täydellisyyteen hiottuja kuin Werningin kuvissa, mutta muutoksen kuvaaminen on yhtä lailla riemukasta ja liikuttavaa. Kuvien katsominen herättää minussa halun kutsua sisarukset koolle, etsiä lapsuuskuvien joukosta sopivan älyttömiä ryhmäotoksia ja laittaa kamera laulamaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos linkistä! Rakastan tällaisia kuvia, olen joskus ennenkin katsellut vastaavia, mutta en juuri näitä :)

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä! Minustakin tuo idea on ihana ja yksinkertaisuudessaan nerokas. Kuvapareilla voi kertoa niin monia asioita ajan ja yhteiskunnan muuttumisesta, lapsuudesta ja aikuisuudesta.

    VastaaPoista