sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Vuorovaikutuksellisuus

Oi lukijani siellä ruudun takana! Kuka olet? Koskapa harva uskaltaa kommentoida blogiani, kun kukaan muukaan ei semmoista tee, tehtäköön asia selväksi: minusta mainiota, kun ihmiset jättävät kommentteja. Lukijoita tällä ainakin omien salaisten tilastojeni mukaan on. Jos ei olisi, voisin ihan hyvin kirjoittaa nämä mentaalirölinäni yksityiseen päiväkirjaani. Päivääni ilostuttavaksi kommentiksi riittää lyhyt huikkaus, ja pidän siitä, kun tutut ja tuntemattomat tulevat tänne lurkkimaan. Ennestään tuntemattomat nettihenkilöt ovat myös erittäin tervetulleita. Kommentointi on aina sallittua, ja oman Benelux-aiheisen blogin vinkkaamisesta saa virtuaalista belgialaissuklaata!

On tietysti kommenttityyppejä, joita kukaan bloggaaja ei toivo blogiinsa. Voisinkin tässä blogiuskottavuuden saavuttamiseksi alkaa lisätä itse teksteihini kommentteja keksimällä joukon kommentoijasivupersoonoita, joista osa on hyväntahtoisia, osa ei. Vakikommentaattoreitani voisivat olla muun muassa:

1. geneerinen Suomi-toveri, joka kirjoittaa boksiin assosiaativisia sisäpiirivitsejä.

2. niin ikään myös Belgiassa asuva henkilö A, joka kertoo, että kyllä maar meillä on ihan eri lailla asiat, et mahda asua missään Belgiassa, photoshoppaat itsesi netistä löydettyihin kaupunkikuviin, älä yritä! Suomessa asut ja kylmää pakastepitsaa syöt opiskelijaluukussasi, unta on ollut koko Belgia!

3. roskapostirobotti BUY ROLEX VIAGRA UNIVERSITY THESIS JUST 500 DOLLARS SEX DRUGS MUSCLES MONEY ETERNAL ERECTION.

4. niin ikään Belgiassa asuva henkilö B, joka kirjoittaa, että joo, ihanaa, kuulostaa niin tutulta, ihanaa löytää suomalaisia, minulla on niiiin kova ikävä Suomeen, jaatko saman tunteen? Fazerin suklaa itsenäisyyspäivä vappu juhannus lumi yötön yö joulupukki muumi!

5. nimimerkillä "tosi Suomalainen" kirjoittava tyyppi, joka ihmettelee: "Miksi ei suomi mies kelpaa? Miksi pitää ottaa pelkian mies? Sellaisia nyky naiset on! Olet hylännyt isämmaasi! Kaikenlaisten yön timojen ja ylivalottuneiden etelän mocca miesten mukaan lähtevät!"

***

Näinpä. Tämän viikonlopun ajan olen nauttinut eräiden toverittarien mainiosta seurasta sekä kauniista Gentistä. Lauantai-iltana ihmiset istuivat terasseilla, valot heijastuivat kanaaleihin ja vohveli maistui kuumalta ja rapealta kermavaahdon kera.

Syksy on ehtinyt täällä kauniiseen ja ruskaiseen vaiheeseensa. Lähellä on puisto, jossa käyn mielelläni kävelyllä. Ei se kainuulainen ikimetsä ole mutta sentään pieni pala luontoa. Kuva on otettu lokakuun lopulla, ja nyt puut lienevät jo vähän talvistuneet tuosta. Kaljua, karua ja harmaankeltaista ei kuitenkaan tule missään vaiheessa.


Huomenna seuraa vihdoinkin kuvia vastaremontoidusta kotikolostamme!

13 kommenttia:

 1. Minä luen! Vaikka välillä tuntuu että päivität enemmän liveäsi kuin tätä blogia :D Tykkään laittamisestasi valokuvista <3 Kainuukin on niin kaunis, olen kerran kävellyt sen hiidenportin lenkin pienenä.

  VastaaPoista
 2. Jee! Ja jee myös Kainuulle, jotenkin yllätyn hölmösti, kun ei-kainuulaiset ovat käyneet siellä (samalla tavalla kuin jos muunmaalaiset kertovat minulle käyneensä Suomessa), vaikka samalla maapallolla ne ovat kuin muutkin paikat.

  Luulenpa, että päivittelen useammin nyt, kun gradun loppuhiominen alkaa. Kyllä, uskon itseni tuntien, että blogin päivittämisellä ja gradun loppuhiomisella on syy-seuraus-yhteys. :)

  VastaaPoista
 3. Isovanhempani asuvat Sotkamossa niin on seutu sillä tavalla tuttua. Käydään aina matkalla siinä Vuokatin vuoren huipulla :D

  VastaaPoista
 4. Niin pitääkin! :)

  Korjasin asetuksia muuten niin, että anonyymikommentoijatkin voivat kirjoittaa. Sanaa on vapaa!

  VastaaPoista
 5. Lukijoiden joukosta löytyy myös eräs pitkätukkainen tenori.

  VastaaPoista
 6. Pitkätukkaisia tenoreita ei ole koskaan lukijoissa liikaa!

  VastaaPoista
 7. Lisäksi lukee eräs puolipitkätukkainen altto, joka oli myös kollegasi hetken aikaa.

  VastaaPoista
 8. Puolipitkätukkaiset kollegiaaliset altot ovat myös erittäin tervetulleita! :)

  VastaaPoista
 9. Jee! Ja teikäläiselläkin on näemmä blogi, käynpä lurkkimassa!

  VastaaPoista
 10. Suomalainen tyttö(/nuori nainen/ei osaa päättää) löysi juuri blogisi ja nauttii suunnattomasti sen lukemisesta... (useampi ihminen on kysellyt ohimennen mille minä vielä tähän aikaan illasta hekottelen, huumorintajusi puree!) Itseltä löytyy hollantilainen sulhanen Alankomaista, ja sinne pian muutto :)

  Aivan loistoblogi, seurailen sitä jatkossakin!

  VastaaPoista
 11. Oo, tervetuloa! Olet siis samassa tilanteessa kuin minä pari kuukautta sitten. Hyvä, että huumorini kuivat kukkaset toimivat. :D

  Tulen takuulla vastavierailulle. Olen asunut vuoden Hollannissa, joten siitäkin maasta löytyy jaettavia kokemuksia!

  VastaaPoista