keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Lippahattuinen triplakääk!

Tänään meidän oli tarkoitus nousta ylös ajoissa, koska P:llä oli työjuttuja ja minun oli tarkoitus lukea hollannin välikokeeseen, tehdä hollannin kirjaesitelmää ja pakata Suomea varten. Heräsimmekin vähän ennen yhtätoista. Koska verhomme ovat paksut, huone oli täysin uskottavasti pimeä. Sitten sähelsimme tovin ja lähdimme kauppaan. P jätti vahingossa sormensa oven väliin ja loikki kadulla suomeksi kiroillen. Ulkona oli tietysti hämärää ja sateista ja kylmää. Matkalla huomasimme, että olimme jättäneet kauppalistan kotiin. Ennen kauppaa meidän piti käydä valokuvaamossa teettämässä kuvia, mutta se olikin ruokatunnin takia kiinni. Onneksi sentään kadulla oleva kalakauppa oli auki, ja päätimme käydä siellä paluumatkalla ostamassa hollantilaissilakoita. Paluumatkalla kuitenkin myös kalakauppa oli sulkeutunut.

Kotiin tullessamme P teki sienikeittoa ja minä paloittelin sieniä. Sitten P tajusi yhtäkkiä, että hänen täytyisi olla itse asiassa juuri nyt juna-asemalla, koska hänellä oli erääseen opetusharjoitteluun liittyvä tapaaminen tyystin eri kaupungissa.  Samassa ovikello soi, ja siellä oli ryhmä itäeurooppalaisen näköisiä, hollantia murtaen puhuvia miehiä, jotka olivat tulossa asentamaan kaasuputkea, vaikka meille oli kerrottu asennuksen alkavan vasta huomenna. P ohjasi heidät takaovelle ja pyyhälsi matkaan ehtimättä syödä keittoa.

Jäin yksin taloon. Kaasuputkimiehet menivät rylläämään takapihallemme ja kysyivät minulta hankalia kaasuputkikysymyksiä. Jouduin soittamaan P:lle junaan. Kohta P soittikin minulle takaisin, että oli jäänyt sitten vahingossa väärällä asemalla pois.

Onneksi löysin arkistoistani tämän melkein kaksi vuotta sitten Brysselissä otetun klassikkokuvan ilmaisemaan tuntemuksiani:


Muokkaus kello 21.25: Mennessään harjoittelutapaamiseensa P huomasi unohtaneensa tärkeitä papereita kotiin. Paluumatkalla P jäi jälleen pois väärällä asemalla. Minä taas hävitin kännykkäni jonnekin - bussiin taikka kaupungille. Onneksi tätä vuorokautta on jäljellä enää noin kaksi ja puoli tuntia.

5 kommenttia:

 1. Huhhuh olipas siinä sähläystä, ja tuo kuva on muuten aivan loistava :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Ja vielä hullummaksi meni. :D

  Minulla on valokuva-arkistoissani paljon tuollaisia valokuvia, joissa minä ja kanssaihmiseni matkimme erinäisiä patsaita ja muita taideteoksia. Voisin tehdä niistäkin tänne joskus koosteen!

  VastaaPoista
 3. Olihan teillä hurja päivä. Muistakaa kuitenkin, että on kohta viikonloppu :)

  Á.

  VastaaPoista
 4. Voi kamalaa, mutta toisaalta varsin eeppistä! Mutta siitäkin päivästä selvisitte. Jaat kokemuksen myös niin elävästi, että tämä merkintä kuuluu todelliseen blogi-kirjoittamisen aateliin. Joka tapauksessa, sympatiaa kovasti täältä Leuvenistä! Terveisin, V

  VastaaPoista
 5. Kiitos toverit. Tämän katastrofipäivän jälkeen viikonloppu ja joululoma saapuivat, ah! Kännykkä on edelleen hukassa, mutta Suomi-numero sentään toimii.

  VastaaPoista