keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Päivä itsenäisyyden

Kun muut katsoivat Linnan juhlia, istuin iltakurssilla muuttamassa hollannin passiivilaueita aktiiveiksi ja päin vastoin. Kun suomalainen media spekuloi iltapukuja ja skandaalinpoikasia, kirjoittelivat belgialaiset lehdet siitä, että maalla on vihdoinkin puolentoista vuoden säätämisen ja vääntämisen jälkeen hallitus.

Vietin hollannin passiivilauseista huolimatta itsenäisyyspäiväni hyvällä tavalla. Matkustin Brysseliin tapaamaan toveria, joka oli niin ikään myös hyljännyt isänmaamme vaihtovuotensa tähden. Kiersimme aurinkoisilla, tuulisilla kaduilla, nostimme maljat Suomelle ja tutkimme joulukuorrutukseen verhottuja kauniita pieniä putiikkeja. Kerrassaan mainio tapa tämäkin, vaikka ei Finlandia soinutkaan eikä selkäpiissä käynyt hyy.

Manneken Pis oli pukeutunut Sinterklaas-asuun.

Sinterklaas-asu sai suuren suosion kansan keskuudessa.

Grand-Placen kuusi ei mahtunut kuvaan kokonaan, koska sekin oli grand.

Turistiravintolassa oli sentään nurkkaviidakko..


3 kommenttia:

  1. Ai onko Belgiassakin tapana, että 6. joulukuuta on Joulupukin (siis Pyhän Nicolaksen) päivä? Unkarissa Joulupukki kuuluu vain siihen päivään, joulun aikana sillä ei enää ole mitään merkitystä (lukuun ottamatta nykyisin Yhdysvalloista tulevaa trendiä...).

    VastaaPoista
  2. Sori, äsken luin edellisen kirjoituiksen ja kaikki tuli selväksi :) Hauska tapa kuitenkin, aikuisenakin lahjoitetaan suklaa-Sinterklaaseja :)

    VastaaPoista
  3. Kas, en tiennytkään tuota unkarilaisista joulujutuista! Meillä taitaa muuten olla vieläkin jossain läjä suklaa-Sinterklaaseja ja -dinosauruksia. (Dinosauruksilla ei sentään ole mitään tekemistä Sinterklaasin kanssa suklaisuutta lukuun ottamatta.)

    VastaaPoista