keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Taidelinkki, osa 3: Emery & cie

Jos saisin nyt yllättäen pintaremontoitavaksi ja kalustettavaksi tyhjän, suuren ja sokkeloisen kummituskartanon sekä remonttiin tuhansia euroja, uppoaisi valtaosa rahoista Emery & cie -sistustusliikkeeseen.

Emery & cie on  brysseliläissyntyisen Agnes Emeryn sisustusliike. Kaupat sijaitsevat Brysselissä, Antwerpenissä, Pariisissa ja Lontoossa, ja millaisia putiikkeja ne ovatkaan! Oikeastaan "putiikki" on väärä sana, koska ainakin Brysselin kauppa - jossa olen käynyt tähän mennessä kahdesti - on kuin monikerroksinen, sokkeloinen unitalo lautalattioineen, käsin maalattuine kaakeleineen, värikkäine seinineen ja merkillisine takorautatuoleineen. Olen saanut hiippailla siellä vapaasti ja ottaa valokuviakin, vaikka en ole rikastuttanut liikettä muuten kuin ostamalla pari postikorttia (niitä myydään kassan vieressä ja niissä on surrealistisia eläinnaamioisia ihmisiä ja kirkasvärisiä seiniä).

Kävin Emery & ciessä ensimmäisen kerran viime keväänä, toisen kerran itsenäisyyspäivänä Brysselin-matkallani.Osa seuraavista kuvista on siis otettu huhtikuussa, osa toissapäivänä:
Minun pintaremontoitavaan kummituskartanooni voisi tulla yksi punainen huone, jossa poltetaan suitsukkeita ja luetaan mystiikkarunoutta. Ja sitten siellä voisi olla tummansininen hohtavaseinäinen huone, jossa puhutaan unista ja nähdään niitä, ja keltainen, jossa järjestetään marraskuun räntäiltoina meluisia juhlia. Ja sitten vihreä, jonne voi mennä, kun metsä on liian kaukana. Ja pitkiä kaartuvia käytäviä, joiden ikkunoissa liehuu valkoisia verhoja ja jotka saattavat viedä minne vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti