torstai 1. joulukuuta 2011

UKK (ei se Urho Kaleva vaan se toinen)

Kun olin muuttamassa Belgiaan, kanssaihmiseni kyselivät usein minulta samoja kysymyksiä. Vastailin niihin mielelläni, mutta pohdiskelin huvikseni, millaisen listan kokoaisin niistä. Koskapa blogiini ovat tervetulleita myös mukavat nettityypit, toimikoon tämä eräänsorttisena esittelynä.

Kuka olet?
Olen 27-vuotias henkilötär.  Olen kotoisin pohjoisesta pikkukaupungista mutta asuin yliopisto-opintojeni aikana pääkaupunkiseudulla, jossa viihdyin mainiosti. Olen kiinnostunut ammattimielessä kirjallisuus- ja kieliasioista ja noin yleisesti elämänasenteena taiteesta.

Miten päädyit Belgiaan?
Tapasin belgiaanoni ollessani Erasmus-vaihdossa Hollannissa. Olimme kämppiksiä, joten ei tarvinnut muuttaa yhteen. Kätevää. Sen jälkeen elimme yliopiston takia kolme ja puoli vuotta kaukosuhteessa ja lentelimme usein toistemme maihin. Anteeksi ilmakehä. 

Millaisessa talossa asut?
Talo on avomieheni vanhempien omistama rivissä oleva omakotitalo, siis sitä tyyppiä, jota voi nähdä Benelux-alueella joka kadun ja kanaalin varressa ja Suomessa ei juuri koskaan. Miehen vanhemmat taas puolestaan asuvat isovanhempien omistamassa talossa maaseudulla. Maatilan eläimiä ja pihan antimia löytyy. Me asumme bussi- tai pyöräilymatkan päässä kaupungista.

No mitä aiot nyt tehdä siellä Belgiassa?
Aion opiskella hollantia niin paljon kuin mahdollista ja elellä onnellista Belgia-elämää. Olen tehnyt täällä myös jonkin verran oman alani hommia freelancerina, mistä olen iloinen. Freelancer-mahdollisuuden kasvattaminen kiehtoisi, koska periaatteessa pidän aikaan ja paikkaan sitomattomasta itsenäisestä etätyöstä. Katselen myös viikottain Belgian työpaikkoja, mutta kiinnostavimpiin tarvitaan yleensä hollannin tai ranskan taitoa.

Kuinka kauan aiot viipyä siellä?
Toistaiseksi. Voisin asua kyllä ihan hyvin Suomessakin, samoin P, joka pitää myös metsistä ja hiljaisuudesta ja luonnosta. Toivon, että meillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus viettää melko iso aika vuodesta Suomessa. Opettajamies kesälomineen on iloinen asia!

Mitä kieltä puhut avomiehesi kanssa?
Puhumme yhdessä englantia, hollantia ja suomea. Englanti on laiskojen hetkien ja neutraalin keskustelun kieli (esimerkiksi riiteleminen hollanniksi tai suomeksi on hankalaa), hollanti ja suomi taas tunnekieliä. Olemme kumpikin opiskelleet toistemme kieliä. Haluan kirjoittaa tästä aiheesta oman merkintänsä, koska kielien laaja maailma on kiinnostava aihe. 

Kuinka hyvin osaat hollantia? Onko sitä helppo oppia?
Osaan hollantia huonommin kuin englantia ja paremmin kuin kouluruotsia, mikä kertoo tosin ehkä enemmän kouluruotsini tämänhetkisestä tilasta kuin hollannistani. (Olisi tosin oikeasti mahtavaa osata ruotsia paremmin, mutta ne vähätkin taitoni ovat hollannin saastuttamia, minkä huomasin karvaasti vaihtovuoteni jälkeen yliopiston ruotsinkurssilla.) Hollanti on kohtalaisen helppo kieli, jos osaa ennestään muita germaanisia kieliä, kuten saksaa, englantia tai ruotsia. Belgian puoleinen hollanti eli flaami on pehmeämpää kuin Hollannin hollanti. Hollantikin ansaitsee oman merkintänsä.

Ken haluaa kysyä jotain lisää, on tervetullut avaamaan sanaisen arkkunsa!

Lopuksi vielä kuva silmästäni, joka ei liity aiheeseen oikeastaan mitenkään paitsi olemalla osa minua.

Tällä katselen sinua, oi lukijani.

5 kommenttia:

 1. Hyvä ja valoittava postaus, ja btw, sinulla on kaunis(kauniit) silmä(t) :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  On muuuten jännittävää tarkastella omaa silmää noin läheltä: vaikka pidän niitä vihreinä, ne ovat oikeastaan sekoitus äitini vaaleanruskeita ja isäni siniharmaita silmiä. Suosittele silmäkuvausta kaikille viikonlopun ratoksi!

  VastaaPoista
 3. Siis: "suosittelen", ei imperatiivissa "suosittele". Toki kuka tahansa saa suositella!

  VastaaPoista
 4. Ja pahus, minä olin jo laittamassa facebookissa kaikille käskyä kuvata silmiään :D

  VastaaPoista
 5. :D

  Facebookissa voisi pitää "silmäviikon" eli jokainen vaihtaisi käyttäjäkuvan tilalleen kuvan silmästään. Eyebook!

  VastaaPoista