torstai 5. tammikuuta 2012

2012 2012 2012 2012 2012 2012 2012 2012 2012

Hei hei Helsinki. Jätän sinut jälleen ylihuomenna. Nousemme kukonpieremän aikaan, jos ehdin nukkua laisinkaan, ja rahjustamme lentokentälle rinkkoineni ja muiden pakaaseidemme kera. On ihanaa ja harvinaista, ettei minun tarvitse lentää tällä kerralla yksin.

Sain valkean joulun...

...ja valkean ystävän.
 Olen ollut lomalla niin paljon, että aivoni ovat ylilomautuneet tyhjää eksistenssiä kumisevaan tilaan ja kaipaan jotain järkevää tekemistä. Ylellisyyttä tämäkin! Olen ollut myös lomalla blogistani, mutta enköhän taas virkoa kirjoittamaan, kun pääsen Belgian kamaralle. Ylilomautumisesta lienee esimerkkinä se, että hankin Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnistä virkkausoppaan. Virkkausoppaan! Olen virkannut viimeksi joskus 12-vuotiaana koulun käsityötunnilla. Tavoitteena oli virkata itselleni trendikkään mintunvihreä antennipipo, ajan kuumin päähinehitti. "Antennipiponi" alkoi pienenä, kasaan kurahtaneena pyörylänä, joka päätyi ensin kaappiin piiloon, sitten nukenhatuksi. Sen pituinen se.

Vuoden 2012 kirjoittaminen tuntuu vielä kummalta ja futuristiselta. Missä viipyvät galaksien väliset avaruusmatkat, arkikäytössä olevat hopeapuvut, rokotteet kaikkiin sairauksiin, maailmanrauha, häh? Oma vuodenvaihteeni oli kuuden ja puolen tunnin junamatkasta ja sitä seuranneista post-junamatka-unista huolimatta sopivan rakettinen ja kuohuviininen. Uudenvuoden lupaukseni ovat seuraavat: 1) Olen kiltti itselleni. 2) En aloita tupakointia. 3) Syön enemmän parsakaalia. 

Hyvää futuuriaikaa, tyypit!5 kommenttia:

 1. Minä en voi luvata syöväni enemmän parsakaalia, koska syön sitä melkein joka päivä. Kaupan pakasteallas on ystävä :)

  VastaaPoista
 2. Onpa! Olen ollut vain laiska ostamaan parsakaalia, kun en tunne kauheasti hyviä reseptejä, vaikka hyvää se on semmoisenaankin. Miten syöt omasi? (Mieleen lipuu kuva parsakaali-juustokakusta.)

  VastaaPoista
 3. Milloin mitenkin. Yleisin ruoka taitaa olla "lihaa ja kasviksia paistinpannussa", eli paistan jotain lihaa ja heittelen sekaan epälukuisen joukon pakastekasviksia. Nämä yleensä sisältävät pussillisen pakastettua parsakaalia. Tuota sitten paistan ja/tai haudutan jonkin aikaa. Yleensä heittelen sekaan jonkinlaisen valikoiman pippureita, yrttejä ja esim. valkosipulia.

  VastaaPoista
 4. ...mutta tuota parsakaalijuustokakkua täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla :D

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Yksi omista suosikeistani on parsakaali-katkarapu/tofu-kookosmaito-chili-korianteri-sörsseli, jonka seurana voi syödä esimekiksi nuudeleita. Tuore korianteri, semmoinen ruukussa ostettava, on melkeinpä tärkein ainesosa. Vatsanpalvoja kiittää!

  VastaaPoista