maanantai 13. helmikuuta 2012

Työhuone

Ihme on tapahtunut! Olemme siivonneet työhuoneen! Koska meistä kumpikin tekee töitä toisinaan kotona, työhuone näyttää välillä sekaisuudessaan Hieronymus Borchin maalaukselta reväisyltä. Eilen vietimme tupareita, minkä takia lajittelimme vielä lauantaiyönä papereita, piilottelimme tavaroita ja jynssäsimme ja puunasimme.

Kun muutimme tähän taloon, oli työhuone ollut käytössä lastenhuoneena. Sen seiniä verhosivat viehkot Nalle Puh -tapetit.


Koskapa tulimme siihen johtopäätökseen, että seinillä vilisevät nallet häiritsevät työrauhaamme, maalasimme seinät. Lattiakin piti vaihtaa, vaikka pidinkin siitä. Se ei nimittäin ollut parhaassa kunnossaan 112 vuoden tallomisen jälkeen.

Teen tällä hetkellä töitä, joihin tarvitsen lähinnä tietokoneen ja joskus oikeinkirjoitus- ja kielioppiopuksia. P taas on opettaa hollantia maahanmuuttajille, laukkujen tekemistä aikuisille ja ruoanlaittoa naisyhdistykselle. (Voisimme perustaa yhdessä kumman mutta monipuolisen koulun.) Jokainen opettaja tietänee, mitä tarkoittaa opettajaläjä työpöydällä.

No, nyt opettajaläjä on kätketty kaappeihin ja voin esitellä teille huoneen nykyisessä olomuodossaan:
Tummapuinen työpöytä on minun. Löysimme sen kahdellatoista (12!) eurolla kirpputorilta. Olen neulahuovuttanut kolmannessa ja seitsemännessä kuvassa näkyvän ketun viime kesänä mökillä nuotion ääressä kykkiessäni. Kiviä keräilen siksi, koska ne ovat kauniita - mitään muuta syytä niillä ei ole. Ja jokainen itseään kunnioittava wannabe-boheemi virkistää kurkkuaan silloin tällöin absinttikarkeilla. Viimeisen kuvan vanha kartta on taas siitä hollantilaiskaupungista, jossa me tapasimme ollessamme Erasmus-vaihdossa - käytännön hyötyä siitä ei tosin taida keskustassa liikkuessa olla!

4 kommenttia:

 1. Tosi hienolta näyttää! Ei enää muistutakaan sitä "sekohuonetta" jossa kerran nukuin :)
  Se pöytälamppu vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, mistä se löytyi?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pahvilaatioilta tuoksuva sekohuone on onneksi historiaa. :D Tiedoksi muillekin: jos tulette meille, on vakava riski, että päädytte nukkumaan tuohon huoneeseen, koska vihreä sohva on vuodesohva.

  Löysin lampun Gentin keskustassa olevasta Yellow Moon -nimisestä kaupasta, jossa on kaikenlaisia pieniä kauniita itämaishenkisiä juttuja. Kaupan myyjä ja (ja ilmeisesti omistaja) on keski-ikäinen hipin näköinen mies, joka kertoi tehneensä lampun itse. Olen ostanut myös miehen tekemöt korvakorut ja käynyt hengailemassa ja ihailemassa kaupassa muutenkin - pitänee pyytää kohta jokin kanta-asiakaskortti!

  VastaaPoista
 3. Ihhis kettu!

  Sanoo Tuuli

  VastaaPoista
 4. Kettu kiittää kehuistanne! Pitääkin askarrella lisää pieniä sieviä eläimiä, kun aikaa liikenee.

  VastaaPoista