keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Ullakko

Suuri sisustus- ja remonttisarjani jatkuu! Tänään vuorossa on ullakko, tuo tiiliseinien ja hämähäkinseittien kohtauspaikka, josta kuoriutui laukkuateljee ja harrastushuone. Aiemmin ullakolla ei ollut edes ikkunoita, mutta kun P:n perhe alkoi remontoida taloa, niitä puhkottiin seiniin kaksi kappaletta.Sitten seurasi kilkuttelua ja kalkuttelua, talossa ramppaavia remonttireiskoja ja poran jyrinää. Seinät peitettiin ja maalattiin; tehtiin lattia; rakennettiin portaat; vietiin ullakolle pöytä ja ompelukone ja maalausteline ja nojatuoli ja kirpputorilta ostettu ompelulipasto. Kuvassa näkyvä laukku on poikaystäväni tekemä, ja häntä (laukkua, ei poikaystävää) kutsumme nimellä Kettu.

Ompelunurkkaus
Hyvin keskeneräinen virkkaustyöni
Uusi ystävämme Pukki

Vanha ystävämme Kettu

Mehiläisvahaa nahkalaukkujen lankoja varten

Korttikollaasin perustekijät

Haluan tehdä seinälle kuvakollaasin sini- ja keltasävyisistä postikorteista. Päällimmäisenä oleva kumma kanikortti on peräisin Emery & cie -kaupasta. Ullakolle saattaa ilmestyä vielä myös nahkaompelukone (semmoiset ovat muuten ihan hillittömän kalliita), toinen työpöytä ja maalausteline. Lämmitys olisi myös aika hieno asia. Niitä odotellessa tyydymme näkemään sinisiä pupupainajaisia, virkkaamaan ja laukkuilemaan ja avartamaan mielemme surrealismilokeroita.

4 kommenttia:

 1. Ääh miksi mun hollannikkaan on pakko olla nörtti eikä laukuntekijä?? :D

  VastaaPoista
 2. Nörteistä on myös paljon hyötyä, vaikka laukuntekijöiden töistä saakin keskimäärin kiinnostavampaa kuvamateriaalia. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava työtila ja vähänks teiccisten koti on muutenkin kaunis.
  Sanoo Tuuli.

  VastaaPoista
 4. Meiccis kiittää! Tuossa työtilassa ei ole vielä tehty kauheasti mitään, kun sieltä on puuttunut semmoinen kiva juttu kuin lämmitys, mutta toivottavasti ateljeen ilmapiiri puhkeaa kohta kukoistukseensa käsitöiden, laukkujen ynnä öljyvärimaalauksen muodossa!

  VastaaPoista