keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Seinään painettuja unia

Yksi Gentin hurmaavuuksista on Priem-tapettikauppa. Siellä myydään vintage-tapetteja - siis esimerkiksi näitä sisustuslehtien esittelemiä riemukkaankirjavia tehosteseinätapetteja, jotka ovat nykyään niin muodikkaita. Erona niihin on vain se, että Priemin tapetit ovat kuulemma ihan oikeasti peräisin menneiltä vuosikymmeniltä ja niiden hinta on varsin kohtuullinen. Myyjinä toimivat seitsenkymppiset valkotukkaiset sisarukset. Että sinne siis, kun kaipaatte barokkiriikinkukkoja punaisella taustalla! (Minä kaipaan nimittäin semmoisia vähän alakerran vessaan, kun näin ne Priemin ikkunassa, mutta ei oteta sitä nyt puheeksi, kun vessa on jo kauniisti maalattu ja remontti on ohi.)5 kommenttia:

 1. Ihana juttu tapettikaupasta! Saisikohan sieltä papukaijatapettia? Ei olisi pitkä matka nyt Brysselistä sinne.
  Minulla on haaveissa sellainen viidakkotaustainen, näin kerran sellaisen eräässä taideateljeen vessassa Ranskassa ja se ve sydämeni, vaikka siitä väripläjäystapetista voi takuulla olla montaa mieltä :)

  VastaaPoista
 2. Yksi syy minkä takia rakastan Gentiä ovat nuo ihanat pikkuputiikit. Tuon liikkeen ikkunaa on tullut moneen otteeseen ihasteltua. Välillä harmittaa asua täällä keskellä-ei-mitään. Oletko käynyt Simon Say's -kahvilassa? Kiva paikka.

  VastaaPoista
 3. La p'tite nantaise: Kiitän! Pitää mennä kurkkimaan, enkä kyllä yhtään ihmettelisi, vaikka papukaikatapettiakin löytyisi. :)

  Suklaasydän: Sama täällä! Ja kiitos vinkistä, en ollut kuullutkaan moisesta. Nettikuvien perusteella Simon Say's näyttää ainakin tosi kivalta. Pitääpä ehdottomasti käydä kurkkaamassa! Lupaan raportoida tänne retkestäni, kun on muutama muukin kahvila odottamassa esittelyään.

  VastaaPoista
 4. Voi että, tonne tapettikauppaan haluaisin! Pelkästään Pihlgren & Ritolan http://www.tapettitehdas.fi/ tapettitehtaan sivujen selaaminen kun saa minussa aikaan haaveilevaa huokailua. Valitettavasti tykkään myös printtikankaista, jotka tuskin sopivat parhaalla mahdollisella tavalla yhteen kirjavien seinien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Meri: Oi, olen tutkinut noita itsekin ja miettinyt muinoin moneen kertaan, millä taperoisin huoneeni. Sinun ei auta kuin hankkia joskus niin iso talo, että sinne mahtuu sekä printtikangashuoneita että kuviotapettihuoneita. :)

  VastaaPoista