maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jolie-laide

Oi Pariisi, sinä kaunis ja kaksinaamainen rakastettuni! Kuplit turistilaumoja, kameroita ja salamavaloja, crème brûléen ja hajuveden ja kusen tuoksua, miljoonia pieniä kitsch-Eiffel-torneja ja antiikkitoreja, terasseja ja bistroja, joiden hunajanvärisetvalot hehkuvat yömyöhään, jazz-musiikkia, sushiravintoloita ja intialaisravintoloita ja ranskalaisravintoloita ja kaikkia muita ravintoloita, kahviloiden liian pieniä kahvikuppeja ja kohtuullisia punaviinilaseja, 1900-luvun taidetta ihanimmillaan ja tuotteistetuimmillaan, museoita, oi noita turvonneita megalomaanisia museoita, jotka luulevat sisältävänsä koko maailman, ja niiden pieniä kevytkenkäisiä lapsia, sattumalta löytyviä katugallerioita.

Oi Pariisi, sinä huijareiden ja elämänjanoisten tyyssija! Älkää luottako Pariisissa tuntemattomaan, joka haluaa auttaa ostamaan lippuja automaatista, älkää ainakaan liian pian; mutta luottakaa toiseen, joka neuvoo teille Sacré-Cœurin hiljaisemman puolen. Kävelkää, eksykää, päätykää vahingossa tapahtumien ytimeen niin kuin minä eilen: jo kauas puistoon kuului pauhu, ja yhtäkkiä olin keskellä trikolorilippuja ja tuhansia ihmisiä, ja Nicolas Sarcozy jylisi lavalla ja siinä olivat läsnä kaikki: hurraava väkijoukko, poliisit ja puiston patsaat, tuulenpuuskat ja Pariisin vaalea katupöly ja pauhuintonaatio ja kameran loppuvat paristot. Ja kun pistäydyin puiston julkisessa vessassa,  oven toisella puolella joku sai hulluuskohtauksen ja posmotti ilmoille hirveän raivokarjunnan, josta ymmärsin vain sanat "Sarkozy" ja "islamisti". En tiennyt, oliko hän puolella vai vastaan vai oliko sillä oikeastaan edes väliä, kunhan sai huutaa.

11 kommenttia:

 1. Kuvat ovat upeita, mutta koska en ole käynyt Pariisissa olisi kiva tietää, mistä kuvat ovat ja mikä herkku siinä on lautasella viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Ah, tekisi nyt mieli käydä Pariisissa. Siitä on niin pitkä aika kun kävin viimeksi. :(

  VastaaPoista
 3. Elämäsi vaikuttaa ihanan tunnelmalliselta juuri nyt! Sushiravintoloita, nam! Söin San Diegossa käydessäni sushi-ähkyt. En aiemmin tiennyt, että se on mahdollista.. :) En ole koskaan käynyt Pariisissa, mutta sinne pitää varmaan suunnata seuraavaksi. Sinulle on muuten kaksi haastetta blogissani, jos tahdot ottaa ne vastaan.

  VastaaPoista
 4. Jopas Montmartreltakin saa symppiksiä kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentoijille ja tervetuloa, Calendula! Suosittelen Satakielelle ja muille ehdottomasti Pariisia! Kiitos haasteista, vastailen niihin, kunhan ehdin. :)

  Tässä selityksiä kuville:
  1. Sacré-Cœur-kirkko Montmartrella
  2. hienoja kaakeleita jossain Les Halles -metropysäkin lähellä
  3. hostellin ikkuna & minä
  4. mini-Eiffel-torneja Montmartrella
  5. Montmartren ravintoloita...
  6. ...ja katulyhtyjä
  7. antiikkitori (Les Puces de Saint-Ouen)
  8. ja sushiravintolan antimia kakkoskuvan kadun läheltä.

  VastaaPoista
 6. Oih, Pariisi... milloinkohan Ranska-allergiani lientyisi niin paljon, että pääsisi käymään siellä :D

  VastaaPoista
 7. No, Pariisinhan voi ujuttaa salakavalasti vaikka osaksi Brysselin-matkaa, niin allergia ei tajua aktivoitua ennen kuin reissu on ohi. :)

  VastaaPoista
 8. Minä en ole vieläkään päässyt Pariisiin asti, vaikka tässä melkein "naapurissa" asun. (Suurin osa Pariisissa käyneistä kavereistani tosin inhoaa koko paikkaa, pikkusiskoani lukuunottamatta). Oli alunperin tarkoitus toukokuussa vihdoin junailla Belgiaan (Bruggeen tai Gentiin), kun en ole sielläkään käynyt, mutta nyt näyttää siltä, että päädymmekin vain Maastrichtiin ja Venlon Floriadeen asti. Mutta kyllä minä vielä joskus uskallan tuon rajan ylittää! ;->

  VastaaPoista
 9. Söittekö sitten susia vai sutta sushiravintolassa?

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia! Mietin ihan samaa kuin Calendula, mutta niinhän se on, että Montmartrelta(kin) saa tunnelmallisia kuvia, kunhan onnistuu rajaamaan turistimassaa kuvan ulkopuolelle. :)

  VastaaPoista
 11. Maija Haavisto: No, Maastrichtkin on hauska kaupunki, mutta suosittelen myös Gentiä ja Pariisiakin. :) Ymmärrän kyllä Pariisi-inhonkin, mutta jos matkustaa hiljaisempana aikana ja uskaltautuu etsimään omat nurkkansa, saattaa löytää helmiä.

  Irja: susia tietysti (monta kappaletta), petojen lihaa!

  Riina: Niinhän se on! Kummasti jäi vellova valtava turistilauma linssini ulkpuolelle. Mutta Montmartreltakin löytyi heti ydinnähtävyyksien ulkopuolelta kauniita hiljaisia katuja. Blogisi vaikuttaa kiinnostavalta, tulenpa kurkkimaan sinne. :)

  VastaaPoista