maanantai 7. toukokuuta 2012

Echt waar, een zuivering?

Toukokuuta, toverit. Olen taas kadonnut väliaikaisesti Unikkoversumista, koska opiskelutaakka vyöryy ylleni. Nytkin minun pitäisi olla tekemässä hollannin suullista esitystä, kymmenen minuuttia, aihe vapaa. Taidanpa kertoa jostakin suomalaisen nykykirjallisuuden helmestä, joka on käännetty hollanniksi, vaikka Sofi Oksasen Puhdistuksesta. Haluan käyttää kaikki tilaisuudet esitellä pienen kielialueemme tuotoksia. Ilmankos meillä pyörikin kotona yhteen aikaan kolme hollanninnosta Riikka Pulkkisen Totta-romaanista, kaikki lahjapaketeissaan odottamassa belgialaiskavereiden synttäreitä.


Näin suullisen esityksen aloittamisen ajattelemisen välttelemisen parissa haluan kuitenkin toteuttaa lupaukseni ja vastata Satakielen antamaan blogipalkintoon. Kiitän!


1. Kiitä antajaa ja linkitä hänen blogiinsa
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi jolla on alle 200 lukijaa, ja kerro se heille jättämällä kommentti
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen

En halua valita viittä suosikkiblogia, koska sellainen olisi blogien laajan ja moninaisen kirjon takia mahdotonta. Luen kirjoittamis-, kirjallisuus-ja ulkosuomalaisblogeja, satunnaisesti myös lifestyle- sisustus- ja tyyliblogeja sekä ruokablogeja silloin, kun pitää löytää jokin hauska resepti kriteereillä X ja Y. Mutta esittelen teille kuitenkin vapaassa järjestyksessä lempiblogieni joukosta viisi eri joukkoja edustavaa:

1. Olipa kerran Pariisi. Hihityttävästi kirjoitettuja tosiasioita eteläisestä naapurimaasta.
2. Puukengät. Kirjoituksia hollantilais-suomalaisesta kaukosuhteesta (ah, samaistuminen!) ja veikeitä tyylikuvia.
3. Kaikkien asioiden pikkujättiläinen. Nimi kertoo kaiken. Kirjoittamista, kauno- ja epäkauno- (rumo-?).
4. Satakielen sanoin. Perusteellisia ja kiinnostavia pohdintoja romaanin kirjoittamisesta. Myös kommenttilaatikossa on hyvää keskustelua.
5. Maijan ilmestykset. Asiaa muun muassa kirjoittamisesta ja Amsterdamista ja monesta muusta jännästä.

Jos jollakulla on yli 200 lukijaa enkä ottanut sitä huomioon listaa tehdessäni, pahoittelen (ja onnittelen). Nyt jatkan suullisen esitelmän välttelemisen aloittamisen harkitsemista.

4 kommenttia: