torstai 28. kesäkuuta 2012

Valkohiekan valtakunta, osa 1

Kun kesä koittaa, belgialaiset tahtovat rannalle, ja rannalle he pääsevät. Yleinen viikonloppu kohde on Oostende, jossa en ole vielä käynyt, koska poikaystäväni kuvaa sitä Belgian Itä-Pasilaksi. Helteisinä viikonloppuina Oostendeen menevät junat ovat kuitenkin täysiä, ja kyllähän se Atlantti sielläkin kuohuilee. Me sen sijaan menemme yleensä Hollannin puolelle Cadzandiin.

Tällä viikolla pääsin kuitenkin mukaan P:n perheen reissulle Wissantiin Ranskan puolelle. Paikan nimi tulee hollanninkielisestä ilmauksesta Wit zand, joka tarkoittaa valkoista hiekkaa. Sitä siellä olikin, ja valkoisia lehmiä ja jäätelöä ja punaisia unikoita ja meri, jonka toisella puolella häämötti Englanti.
4 kommenttia:

 1. Toi rantakuva on aivan mahtava.

  Itä-Pasila ei kuulemma ole niin kauhea. En kai ole käynyt siellä koskaan, mutta kauhuslummiksi kuvattu Kontulakin oli ihan hyvä paikka kaikesta ongelmastaan huolimatta. En tietysti kaipaa täältä Punkaharjun uskomattoman ihanalta maisemalta takaisin Itä-Helsingin kerrostalometsään :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Minusta Itä-Pasila on ihan hauska paikka arkkitehtuuristaan huolimatta, ainakin sijainti keskustaan nähden on hyvä. En kyllä tosin lähtisi sinne ekana Suomi-lomalle, jos saisin päättää paikan, mutta muuten on kyllä hauska nähdä matkoilla monenlaisia kaupunginosia. :)

  VastaaPoista
 3. Niin on. Itse seikkailin aika paljon Mellunkylän alueella lähinnä talven aikana, sieltä löytyy mielenkiintoisia paikkoja myöskin (esim. ne vanhoja venäläisiä linnoituksia Kontulassa).

  Milloin tulette Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saavutaan Suomeen sunnuntaina ja ajellaan kohti pohjoista. Paluumatkalla heinäkuun lopulla voitaisiin ehtiä nähdäkin. :)

   Poista