lauantai 8. syyskuuta 2012

Alavilla mailla

Olen asunut Alankomaissa viikon. Olen väsynyt, ilahtunut, ikävöivä, sosiaalinen, yksinäinen, kiinnostunut ja levoton ja kaikkea siltä väliltä. On outoa asua taas kaupungissa, jossa vietin vuoden muinoin Erasmus-vaihdossa, käydä hölkkäämässä samassa puistossa, jossa sillon harhailin, kuunnella ihmisten puhuvan rouheaa hollantia pehmeän flaamimurteen sijasta.

Kerran kun piti mennä ostamaan ruokaa, harhauduinkin kymmenen kilometrin kävelylenkille. Sen kohokohta oli vierailu legopalikkahökkelin näköisen opiskelijatalon luona, jossa asuin kuusi vuotta sitten. Toivoin, että olisin voinut jakaa tuon nostalgian ylitulvinnan erään belgialaispojan kanssa, johon tutustuin talossa, mutta belgialaispoika oli Belgiassa ja läsnä vasta internetissä seuraavana päivänä. Onneksi toinen vaihtotoveri oli tekstiviestiyhteyden päässä, eikä menneisyyden kohtaamisesta jäänyt liian hallusinaatiomainen olo.

Olen päättänyt alkaa taas kirjoittaa blogiin useammin, tallentaa nämä tunnelmat. Kanaalit, kaduilla hiipivät kissat, kanavalaivat. Uuteen paikkaan siirtyessä alkaa nähdä kirkkaammin. Olen nähnyt täällä jo ainakin:

* ...lammaskulkueen. Keskikaupungin kadulla kulki yhtäkkiä ihan hillitön lauma lampaita ihmisten opastamina - ehkä jokin mielenosoitus tai performanssi?

* ...mystisen kynttilälahkon. Lähipuiston pienellä esiintymislavalla seisoi rivissä nuoria naisia, jotka kaikki pitivät kädessään palavaa kynttilää - yleisöä ei ollut, kukaan ei laulanut, jotkut puhuivat hollanniksi. Lepakot suhahtelivat ilmassa, oli lämmintä ja hämärää. Kynttilät hohtivat koko puolituntisen juoksulenkkini ajan.

* ...lapsiryhmän, joka teki valtavaa hedelmä- ja  kukkataideteosta torille.

Harjoitteluni tuntuu mainiolta. On hienoa, että saan tällaisen tilaisuuden tässä maassa, pääsen tekemään taas oman alani töitä muutenkin kuin lismatukkaisena kotihousuisena etäfreelancerina. Ja olen iloinen myös siitä, että Belgia on lähellä ja sinne pääsee junalla eikä aina vain lentokoneella. Ehkä kuuden vuoden takaisen kaupunkikuvan päälle rakentuu mieleeni uusi, erilaiset reitit tärkeisiin kahviloihin ja rakennuksiin ja tapahtumapaikkoihin. Se ei voi olla enää sama kartta, eikä sen tarvitsekaan olla.

4 kommenttia:

 1. Lammaskulkue?? :D

  En tiedä huomasitko vielä vastaustani kommenttiisi blogissani, mutta laitatko meiliä niin voidaan keskustella opastarjouksesta ;)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Joo! Aion tehdä ainakin yhden tai apri fiilistelymatkaa sinnepäin, voin sitten laittaa viestiä. :)

   Poista