sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ei ainoastaan villikukkoin säveleitä

Tällaiset sunnuntait ovat hyviä: nukun pitkään, koska olen ollut ulkona myöhään, ensin teatterissa, sitten teatteriseuralaisteni kanssa baarissa, jossa pianisti soittaa nurkassa klassikoita. Syön hitaasti aamupalan. Suunnittelen juoksulenkkiä, mutta lähdenkin kävelylle, koska juoksemalla ei ehdi nähdä kaikkea. En ole ainoa, joka ajattelee näin: keltaisena roihuava lähipuisto on täynnä sunnuntaikuvaajia, perheitä ja koiria.

Kanavalaivoja! Minäkin haluaisin asua tuollaisessa.

Hipit kävivät puistossa.

Ah, aurinko! Harvinainen vieras näilläkin seuduilla.
Olen  asunut täällä nyt kaksi ja puoli kuukautta. Aluksi suureen kansainväliseen opiskelija-asuntolaan muutto arvelutti, koska olen ehtinyt tottua jo omaan rauhaan ja siihen, että aamulla esimerkiksi vessaan saa rahjustaa puolialastomana kantamatta aina mukana omaa paperirullaa ja käsisaippuaa niin kuin täällä. (Minulla ja eräällä kämppikselläni oli taannoin syvääluotaava keskustelu aiheesta "Onko käytävällä hiippailu vessapaperirullan kanssa noloa ja kiinnittääkö se liikaa huomiota tiettyihin fyysisiin tarpeisiin vai onko nolompaa piilottaa se viktoriaanisen ylisiveästi toilettilaukkuun?".) Säpsähtelin yöllä hereille Erasmus-opiskelijoiden meteliin, pidin astioitani mustasukkaisesti huoneessani ja ikävöin Belgiaa. Nyt olen oppinut taas nauttimaan sosiaalisesta elostani: on kämppiksiä, joiden kanssa pidetään elokuvailtoja, mennään teatteriin tai joiden kanssa lauletaan ja soitetaan kitaraa. Mietin jo, alanko heräillä Belgiaan palattuani öisin merkilliseen hiljaisuuteen: ei enää bilemökää, enintään villikukkojen kieuntaa.

Ja sitten on tietysti opiskelija-asuntolan maskotti, jota tulee myös ikävä. Tämä oranssinkukertava persoona kökkii usein pyöriemme päällä omistajan elkein tai kiertelee pihalla silitysten toivossa:


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On kyllä samaa näköä! Tuokin kissa tykkää syömisestä, olen löytänyt sen pari kertaa keittiöstäkin kerjäämästä herkkuja opiskelijoilta.

      Poista