tiistai 16. huhtikuuta 2013

Polterabend ja muita seikkailuja

Palasin viime yönä Suomesta. Lentokoneesta ulos astuessani vastaan tulvahti Belgian kevät, Suomen raikkautta kukkaisampi ja pehmeämpi ilma. Nyt takapihan narsissit, esikot ja tulppaanit hohtavat keltaisina, punaisina ja oransseina, lämpötila kipusi viikonloppuna yli kahdenkymmenen ja puut ovat silmuista raskaat.

Suomessa, niin koleassa mutta niin rakkaassa, tapahtui muun muassa seuraavia jännyyksiä:

Taivaallinen repolainen huiski Kainuussa hännällään vihreää.


Tapasin sukulaisia ja ystäviä, muun muassa tätini luona erään kissaolennon.


Pääsin kävelemään vetten päällä äitini muinaisissa pilkkihaalareissa. Kovin oli arktista, mutta sentään taivaallinen mollukka soi valoaan palvojalleen.


Helsingissä suoritin tämän polttareiksi kutsutun initaatioriitin ihanien ystävieni seurassa. Päivään sisältyi brunssi, naurujoogatunti Onnellisuusopistolla, kolmen lajin herkkulounas ravintola Juuressa ja lopuksi saunomista.Oi kun sielua ja kehoa ravittiin!

Brunssilla nautittiin juustoja.

Sain myös hääkakun.

Ravintola Juuri tarjoksi alkupalasi sapaksia eli suomalaisia tapaksia.

Ennen saunaa hippaloin Helsingin keskustassa häähörhötin päässäni.

Kun olin Suomessa, P vietti oman pääsiäislomansa Ugandassa. Hän kävi moikkaamassa siellä siskoaan, joka kirjoittaa nyt graduaan siitä, miten entiset ugandalaiset lapsisotilaat ovat sopeutuneet koulutussysteemiin. Tänä aamuna P palasi kotiin, seisoi yhtäkkiä etuovella kumman ruskettuneena ja tuoksui Afrikassa poltetulta puulta, lämpimältä maalta ja vierailta partavesiltä. Viimeisimpään löytyi arkinen selitys: P ja hänen matkatoverinsa eli siskon kumppani joutuivat viettämään paluumatkallaan Arabiemiraatti-välilaskunsa takia tolkuttomasti aikaa lentokentillä, eikä Afrikassakaan kuulemma löytynyt lämpimiä suihkuja kuin kaksi kertaa kahden viikon aikana. Kun miehet huomasivat jossain vaiheessa hygieniapuolen pettävän, he suuntasivat tax free -kauppaan ja suihkivat historiallisen ylhäisön tapaan inhimillisten odööriensä peitoksi miesten parfyymejä. Suihkun puutteesta ja suurista räpisevistä hyönteisistä huolimatta matka oli ikimuistoinen, mutta se onkin jo toinen tarina se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti