perjantai 20. syyskuuta 2013

Syyspöhinä

Syksyjee! Olen aina pitänyt alkavan syksyn tunnelmasta: tuoreiden lyijykynien tuoksusta, uusien kouluvaatteiden ostamisesta, yöhallan tuoksusta ja ruskaväreistä. Ruskavärejä ei tosin täällä vielä liiemmin näy, mutta ilmassa roikkuu tuttu belgialainen harmaus, joka on melkein tervetullutta vaihtelua hikihelteiden jälkeen.

Tänään aloitin maisterintutkinnon jälkeisen vuoden kestävän kääntäjäkoulutusohjelman, joka käy hyvin yhteen aiempien opintojeni kanssa. Tiedossa lienee kääntämisteoriaa, -käytäntöjä ja hollannin opintoja. Tapasin jo kolme ryhmäläistäni, mukavalta vaikuttavia tyyppejä, ja sitten meidät ravittiin mehulla ja voileivillä. Olimme samassa infotilaisuudessa Erasmus-opiskelijoiden kanssa, joille teroitettiin, että Gentissä sitten kannattaa varoa taskuvarkaita ja ilma saattaa olla joskus vähän sateinen. Toivon, että heidän Erasmus-vuodestaan tulee yhtä merkityksellinen kuin itselleni - puolisoa ja uutta asuinmaata sen ei toki ole pakko kaikille tuottaa.

Kanoillakin on näemmä käynnissä syyspöhinä. Silkkikanamme Ilmatar on nimittäin saattanut alkaa pöksäytellä munia. Kirjoitan "ehkä" siksi, että emme ole koskaan saaneet Ilmatarta varsinaisesti kiinni rysän päältä, ja skeptinen mieleni epäilee, että ne kalvakat minimunat, joita ruskeiden normimunien joukosta löytyy, ovatkin toisen kanan keskeneräisiä tuotoksia. En ole vielä ehtinyt maistella niitä, mutta minimunakas lienee pian aamiaisvuorossa.

Tässä kuva minimunasta. Ero ei näytä tässä niin suurelta kuin luonnossa, mutta minimuna on noin kolme neljännestä normimunasta:Kanaton kansalainen ei muuten ehkä tiedä, että kanat eivät aina muni kauniita samanmuotoisia EU-standardeihin mahtuvia munia. Nuorilla kanoilla on pienemmät munat kuin täysikasvuisilla, ja aikuisten kanojenkin kanssa sattuu joskus yllätyksiä. Esimerkiksi eräänä aamuna meitä tervehti kanalassa tällainen jättimuna, joka on taas neljänneksen suurempi kuin normimuna. Harmi, että ehdin syödä sen ennen kuin tapaus minimuna ilmestyi ratkaistavaksi, joten en saanut niistä yhteiskuvaa. Jättimunan sisältä paljastui kaksikeltuainen muna.


Loppukevennykseksi aiheeseen sopiva hillitön video internetin ihmemaailmasta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti