tiistai 17. heinäkuuta 2012

Road trip

Hyvät toverit! Belgiasta Suomeen voi päästä monella tavalla, esimerkiksi lentämällä lentokoneella taikka helikopterilla, liftaamalla rekan kyytiin, pyöräilemällä tai kävelemällä. Levitaatiosta ja harrypottermaisesta ilmiintymisestä ei ole vielä tieteellisesti todistettuja tarinoita, mutta odottelen niitä kiinnostuneena.

Yleensä lennän Suomeen satunnaisella yhtiöllä, joka sattuu tarjoamaan sillä hetkellä kätevimmän ja edullisimman matkan.Tällä kertaa suoritimme tavoistamme poiketen matkan kuitenkin autolla. Road trip sisälsi seuraavat vaiheet:

Saksa, Bremen:

Hengailua. Mahtava tuomiokirkon katsastus. (Vanhimmat osat ovat 1000-luvulta.) Syömistä hyvässä espanjalaisessa ravintolassa, vaikka miesosapuoli halusi ehtaa saksalaista ruokaa. Nukkumista.


Tuomiokirkon ikkuna

Saksa, Lyypekki:

Pistäytyminen. Syömistä. Hengailua. Kapeita hurmaavia salakatuja - tai ehkä ne olivatkin sisäpihoja ja aiheutimme närkästystä niiden läpi rompostaessamme.


Ja sitten ajomatka Tanskaan mahtavia siltoja pitkin. Surrealistisissa huimuuksissa, sinisen taivaan ja meren välissä kameran patterit loppuivat.

Tanska, Gilleleje:

Majoittuminen ihanimpaan B&B-paikkaan, jossa olen yöni kuunaan viettänyt. Sellaista lienee lupa odottaa 1700-luvun majakalta. Kertonen siitä enemmänkin erillisessä merkinnässä. Läsnä olivat meri ja rauha & kumppanit.


Tanska, Kööpenhamina:

Kätevä päivämatkakohde Gillelejestä ainakin silloin, jos junaraiteet ovat kunnossa (eivät olleet). Värikäs, hauska ja yllättävän suuri kaupunki - käveltyäni päivän suosittelen pyöräilyä. Museon esihistoriallinen kokoelma on yksi maailman hienoimpia, kuulemma. Luotan esihistorioitsijaani; minutkin se sai mykistymään ja vaikuttumaan. Siellä oli näytillä muun muassa tavattoman hyvin säilyneitä rautakautisia suoruumiita, joista en esittele tässä kuvia ja joiden katsominen oli vähän epämiellyttävää mutta silti jotenkin kiinnostavalla tavalla.

Pseudoleijona eli "jalopeura" museossa

Pieni merenneito ja turisti-ihailijattarensa

Lautta Tanskasta Ruotsiin

Ruotsi, Uppsala: 

Siellä oli ystäviä ja ilveksen näköinen teinikissa.


Seuraavana vuorossa oli Tukholma-Turku -lautta ja ratkihauska sunnuntai-aamun jonotus:


Ja sitten menimme hyttiin nukkumaan pois kulttuuriähkyväsymystä, saavuimme Suomen kamaralle ja tapasimme ystäviä ja sukulaisia, mutta se onkin jo eri tarina se.

2 kommenttia: